CZK | EUR

káva RWANDA - Huye Mountine

Tato soukromá mycí stanice se nachází na svazích hory Huye v okrese Huye v jižní Rwandě a je vlastněna Davidem Rubanzangabem.

David oblast vyrostl a v roce 2011 založil mycí stanici. Od té doby postavil v blízkosti původní mycí stanice další místo, aby během sklizňové sezóny umožnil větší počet dodávek.

David je filantrop, který se hluboce zajímá o drobné zemědělce, kteří dodávají kávu do své stanice, a neustále se snaží zlepšovat, aby zajistil, že 1330 zemědělců, kteří dodávají třešně do Huye, obdrží spravedlivé ceny a prémie na základě kvality kávy, kterou vyrábějí .

Kromě plateb David také odměňuje farmářské skupiny, se kterými pracuje, se sociálními prémiemi a kvalitními pobídkami - jako jsou krávy, kozy, přístup k mikroúvěrům, školné a zdravotní pojištění. Kromě toho David řídil environmentální změny v Huye a zahájil program redukce vody, který zahrnuje recyklaci vody používané pro rozvlákňování, s cílem snížit spotřebu na stanici o třetinu.

Během sklizňové sezóny producenti doručují své čerstvě vybrané kávové třešně na 26 sběrných stanic v okolí komunity Huye, kam kamion denně navštěvuje kamion během sklizně, kamion navštěvuje denně. Malý zemědělský podnik v okrese má obvykle jen čtvrtinu hektaru a má asi 200 stromů. Výtěžek je asi 4 kg třešně na strom, takže každá farma produkuje pouze zhruba 2 sáčky kávy. Je to zcela Bourbon, který ve spojení s nadmořskou výškou v rozmezí od 1600 do 2300 metrů nad mořem přináší spoustu složitosti a skvělých chutí v šálku.

Davidova snaha o kvalitu přinesla velké zvýšení cen pro místní farmáře. Potvrzení vysoké úrovně kvality, kterou produkují, je úspěchem Huye v Cup of Excellence: 2. místo v roce 2012 a 6. a 11. místo v roce 2013 se dvěma konkurenčními partiemi.

Třešně doručené do stanice Huye a poté vznášely a oddělily se, aby odstranily vadné třešně. Káva se pak umístí na vyvýšené africké postele o tloušťce asi 2 cm, kde se suší až 30 dní s pravidelným otáčením každou hodinu a zakrytím během noční doby.

Certifikace:Microlot
Zpracování:Natural / Suché
Odrůdy:Red Bourbon - 1600 - 2300 mnm
Charakteristika:Švestky, Fíky, Toffee, krémové tělo
Producent:David Rubanzangabo
Balení:

Caffe zpravodaj

Zaregistrujte svůj e-mail k odběru novinek a akcí od Caffe Icástico.