33 zemědělců ve skupině farmářů Okoluu pěstuje kávovníky v závratných nadmořských výškách 2 000 až 2 150 metrů nad mořem. Stromy na přibližně 2 hektarových farmách jsou staré 1 až 7 let. Zemědělci stále častěji přijímají odrůdy odolné vůči chorobám a vyšší výnos, které pomáhají zlepšovat a rozvíjet způsob jejich hospodaření.
Farmy přispívající k této šarži jsou certifikovány jako ekologické.Zemědělské metody v Guji zůstávají do značné míry tradiční. Farmáři Guji obvykle pěstují své kávové rostliny s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi drobnými zemědělci, protože maximalizuje využití půdy a poskytuje jídlo jejich rodinám.
Zemědělci selektivně vybírají své třešně. Zralé třešňe jsou rozpřestřena vyvýšených postelích. Zemědělci často suší třešně, aby podpořili rovnoměrné sušení. Sušení trvá přibližně 2 až 3 týdny, než uschne.
Certifikace: | GR1, Organic |
---|---|
Zpracování: | suché, Natural |
Odrůdy: | JARC variety |
Charakteristika: | komplexní, květinové, sladká čokoláda, citrus, výrazná aroma |
Producent: | Dambi Uddo |