Rodina Ferrufino zahájila podnikání v oblasti kávy v roce 1992 a v roce 2004 vznikla Finca Aurora. Celá rodina společně vyrábí skvělou kávu pomocí biodynamických metod, které fungují ve shodě s místním ekosystémem. Zachování přírody je pro rodinu Ferrufino nejvyšší prioritou. Pracují pomocí „biodynamického“ modelu. To znamená, že zemědělství probíhá v souladu s místním ekosystémem. Využívají pouze obnovitelnou energii a pilně pracují na ochraně vodních zdrojů a přírodních stanovišť. Na farmě se nachází řada původních stromů, které jsou domovem mnoha druhů ptáků a divoké zvěře. Tyto stromy také dodávají plantáži stín a hnojí půdy organickými látkami, které chrání zemi před erozí, suchem a povodněmi.
Po selektivním ručním sběru se třešeň uzavře v suchých, vzduchotěsných nádržích, kde se fermentuje po dobu 4 dnů. Po fermentaci se třešeň vysuší na vyvýšených postelích. Třešeňi trvá asi 35 dní, než uschne. Finca Aurora je jednou z prvních farem v Nikaragui s plně integrovaným provozem kávy přímo na místě. Kávu na farmě vyrábějí, umývají a suší. Káva je mletá, tříděná a pytlovaná v Beneficio Finca Aurora pod dohledem týmu farmy. To umožňuje plnou kontrolu nad kvalitou v celém procesu.
Certifikace: | Microlot - Score 88 |
---|---|
Zpracování: | Experimental, Natural |
Odrůdy: | Parainema |
Charakteristika: | Marcipán, žluté ovoce, čokoláda |
Producent: | Enrique Ferrufinho |